Bli gjeldfri raskere

Selv om det er praktisk å kunne utføre forskjellige investeringer ved hjelp av lån, så har du mest frihet i økonomien ved å bli gjeldfri. Det er derfor alltid en fordel å tenke på hvordan du kan bli gjeldfri så raskt som mulig slik at du kan redusere dine månedlige utgifter. Hvis du ønsker å bli gjeldfri raskere for å ha mer tilgjengelig hver måned, så er det flere ting du kan fokusere på for å forsøke å nedbetale gjeld raskere enn du opprinnelig hadde tenkt. En måte er å hele tiden forsøke å finne det billigste lånet.

Ved å refinansiere lån, kan man oppnå bedre betingelser som gjør at man kan bli gjeldfri raskere. Det er ellers lurt å bestemme seg for forskjellige spareordninger som gjør at man kan betale inn ekstra penger på lånet i stedet for å tenke at man heller skal unne seg høyere forbruk når man får ekstra inntekt. Man kan da for eksempel betale dette inn på lånet og få litt bedre økonomi hver måned. Det er ellers lurt å huske på at låninnbetainger reduseres hvis man kan betale inn ekstra. Da får man mindre renter som skal betales hver måned. Pass på at du ikke har betalingsanmerkninger ved ny lånesøknad. Les mer om kredittsjekk ved å følge denne linken.

Refinansiere lån

Etter man har tatt opp et lån, så kan man ofte i etterkant finne tilbud som er enda bedre enn lånet man valgte. Hvis betingelsene er vesentlig bedre fra en annen tilbyder, så kan det være lurt å vurdere å refinansiere lånet. Hvis man får en god del lavere rente, så kan dette utgjøre en del kroner hver måned. Denne reduserte utgiften kan man for eksempel velge å ta det ut i kortere nedbetalingstid ved at banken setter opp en kortere betalingsplan med samme månedlige innbetalinger.

Spareordninger for ekstra innbetaling

En annen måte å blir gjeldfri raskere på, er ved at man inngår spareordninger hvor man setter inn alle ekstra inntekter, og dette kan man da velge å betale ekstra inn på lånet. Når man har betalt inn ekstra på lånet i en lengre periode, så merker man raskt at gjelden blir mindre, som også betyr at rentene man trekkes hver måned blir redusert.

Hvis man da velger å betale inn like mye hver måned som man gjorde før renten ble redusert, så betales lånet ned enda raskere. Man bør også vurdere om eventuelle ekstrainntekter burde betales inn på lånet i stedet for at man bruker dem til noe annet før lånet er nedbetalt. Man behøver ikke bestemme seg for å betale inn alt man får inn ekstra på lånet, men man kan også velge å sette av deler av det man tjener ekstra for å betale inn i spareordningen eller direkte mot nedbetaling av lånet.

Lånavdrag reduseres med innbetaling

Når man har mye lån er det lett å tenke at man ikke kan bli gjeldfri raskere enn planlagt, men de fleste har mulighet til å spare opp noen ekstra kroner på lånet. Når man fordeler hvor mye man trenger å spare for å betale ned en ekstra sum over et helt år, så blir beløpene straks mindre å håndtere. Hvis man for eksempel sparer 50kr hver dag i et helt år, så blir det over 18000kr til slutt, og det gjør at man kan få noe kortere nedbetalingstid enn den som opprinnelig ble avtalt. Ved å tenke på denne måten i alle situasjoner og spare der man kan, så kan man klare å bli gjeldfri raskere enn man opprinnelig planla, og det er heller ikke sikkert at man behøver å ofre noe av sin livsstil, men i stedet planlegge hva man bruker penger på litt bedre. En god plan for hva pengene brukes til, kan gi en god mulighet til å bli gjeldfri raskere.

Bruk gjerne en nedbetalingskalkulator for å få en fullstendig oversikt på gjelden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *