Lån til å starte firma

startefirma
Mange av oss drømmer om å kunne starte et eget firma, gjøre det man har størst interesse for, og oppnå suksess. Og kanskje er du en av de som faktisk har evnen til å gjøre det?

Det er en jobb i seg selv å komme opp med idéen, men så trenger man plutselig penger, og om du ikke har en veldig stor formue, så er den beste løsningen å ta opp et lån. Selvfølgelig er det lurt å spare så mye som mulig, men selv de mest suksessfulle personene har måttet få støtte, for å få bedriften sin igang.

Når du skal ta opp lån er det mange muligheter, du kan høre med banken din, du kan søke rundt omkring på nettet, men det er noen ting du bør vite i forkant.

Ikke hold deg til kun én bank. Selv om du har vært kunde hos banken din i årevis, så kan det fortsatt hende at det lånet de tilbyr deg har altfor dårlige betingelser og renter. Vær nøye med renten, se etter den som er lavest mulig. Og om de har gode betingelser og ingenting oppsiktsvekkende i liten skrift kan det være den perfekte løsningen for deg.

Vurdér forbrukslån. Det kan ofte være litt skummelt å prøve noe man ikke kjenner til, men forbrukslån er akkurat som alle andre lån. Den eneste forskjellen er at du slipper å måtte sette en av dine eiendeler som sikkerhet. Vanligvis ønsker banken å ha f. eks. huset ditt i sikkerhet, så om du ikke skulle kunne gjøre opp for deg, så tar de det. Slik er det ikke med forbrukslån. Du kan finne ut hvilken bank som kan tilby deg best renter og betingelser på denne siden.

Søk om et bedriftslån/firmalån. Dette er noe de fleste banker tilbyr, denne typen lån stiller mange krav. Blant annet må du ha planlagt detaljer og bruk av penger nøye i forkant, banken ønsker å vite absolutt alt. Du må også ha eller oprette en bedriftskonto hos banken. I tillegg krever banken en oppstartskostnad. Denne var tidligere på 100 000 kroner, men har blitt kraftig redusert ettersom bankene ønsker at det skal utvikles flere småbedrifter. Idag er den på 30 000 kroner. Du kan enkelt søke om bedriftslån hos DNB

Vurdér hvor mye du trenger. Det er aldri lurt å låne mer enn man trenger, om du allerede har startet en bedrift og for eksempel bare trenger noen penger til oppussing eller diverse utstyr, så finn ut hvor mye dette vil koste, for så å søke om lån.

Hvis du er ute etter et mindre beløp enn dette igjen, så kan en annen løsning være å skaffe seg kredittkort, ettersom det er rentefritt i 52 dager. Etter at myndighetene satte ned krav om aksjekapital fra 100 000 kroner og ned til 30 000 kroner kan du faktisk få finanisert en oppstartskostnad ved firma ved å skaffe deg et kredittkort. Her kan det være smart å finne ut hvilke muligheter som finnes der ute da det er mange aktører i branasjen. Denne siden finner enkelt beste kredittkort ved filtrere etter dine preferanser.

Anskaff en hjelpende hånd. Det er meget vanlig at en bedrift oppnår investorer, som har tro på bedriften og eieren. Dette trenger ikke være en god nabo, om du klarer å selge din idé og konsept til bedrifter eller personer med god økonomisk stand vil du kunne sikre din bedrifts fremtid.

Det er meget vanlig å ta opp et lån for å få bedriften igang, og for å kunne ekspandere. Vi ser stadig bedrifter som går konkurs eller blir lagt ned, nesten før de har fått startet. Grunnen til dette er som oftest at det ikke har blitt gjort et godt nok forarbeid. Det er helt essensielt å planlegge, sette opp regelmessige budsjett og være forberedt på risikoer. Og om du tar opp lån må du planlegge hvordan du skal få inntekt samtidig som du har utgifter. Klarer du dette vil du oppnå suksess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *